Behoefte aan een laagdrempelige zelfzorgsessie? Reserveer een behandeling met tijdsduur naar keuze.
Wil je graag een behandeling ontvangen en samen de mogelijkheden bespreken voor een langere termijn aanpak?
Reserveer in dat geval een intakegesprek + behandeling.
Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw welzijn en de thema’s waar je aan wilt werken. Je vult vooraf of ter plekke een intakeformulier in, waarin we kijken naar jouw hulpvraag, klachten en persoonlijke doelen. Op basis hiervan stellen we samen een behandelplan op en bespreken we de voorwaarden van de therapie.
Lees hier meer over thematieken en methodieken.
Het is belangrijk om mij van tevoren te informeren over medische aandoeningen, gebruik van medicatie, recente of toekomstige operaties of zwangerschap.
Voorbereiding: Het is aan te raden om minstens 48 uur van tevoren geen alcohol te drinken en koffie te vermijden een paar uur voor de behandeling. Bij een buikmassage (Chi Nei Tsang) is het beter om minimaal een uur van tevoren niet te eten.
Na de behandeling: Drink extra water gedurende 48 uur. Dit helpt om vochttekorten aan te vullen, omdat de massage de bloedsomloop stimuleert en water sneller wordt afgevoerd. Ik zal je hier direct na de behandeling ook aan herinneren.
De behandelingen zijn gericht op vrouwen, transgenders, non-binaire personen, mannen en iedereen die behoefte heeft aan ontspanning en herstel.
Tijdens de behandeling kun je met warme olie direct op de huid worden gemasseerd, terwijl de rest van je lichaam bedekt blijft met handdoeken.
Bij het omkleden kun je een scherm gebruiken voor volledige privacy.
Je kunt er ook voor kiezen om losse kleding aan te houden, bijvoorbeeld voor extra comfort, gevoeligheid van de huid, of als je je prettiger voelt met meer bedekking.
We stemmen dit per behandeling samen af en ik zal je hierbij adviseren op basis van jouw behoeften.
De keuze tussen een massagetafel of een mat op de grond hangt af van jouw voorkeur en behoeften.
Massagetafel: Biedt meer ondersteuning en comfort, ideaal voor ontspanning en gerichte behandelingen met olie.
Mat op de grond: Geeft meer bewegingsvrijheid en diepe druk, ook handig voor dynamische technieken zoals stretching en drukpuntmassage. (massage op de mat is mogelijk vanaf mei 2025)
Samen kijken we wat het beste bij jou past.
Bij acupressuur kun je verschillende sensaties ervaren, afhankelijk van de druktechniek en je eigen lichaamsreactie.
Bij zachte, aanhoudende druk (sederend): Je kunt een diep ontspannend gevoel krijgen, alsof spanning langzaam wegvloeit. Dit helpt om blokkades op te heffen en stress te verminderen. Soms voel je een warme of tintelende sensatie in het behandelde gebied of verder langs de meridiaan.
Bij stevige, kortdurende druk of herhaalde stimulatie (toniserend): Dit kan een activerend effect hebben. Je kunt een lichte elektrische prikkeling, druk of zelfs een aangename pijn ervaren die energie en doorbloeding stimuleert. Dit helpt vooral bij vermoeidheid of lage energie.
Iedereen ervaart acupressuur anders, en de sensaties kunnen variëren per behandeling en lichaamsgebied. Het belangrijkste is dat je aangeeft wat prettig voelt, zodat we de druk kunnen aanpassen aan jouw behoeften.
Algemeen Advies
Bij ziekte is het verstandig eerst je arts te raadplegen. Luister goed naar je lichaam en geef eventuele klachten vooraf aan. Door goed te overleggen en af te stemmen, kun je optimaal genieten van een ontspannende en verantwoorde behandeling.
Wanneer geen massage?
Er zijn situaties waarin een massage beter niet gegeven kan worden. Deze zogenaamde contra-indicaties kunnen absoluut (geen massage mogelijk) of relatief zijn (bepaalde gebieden worden vermeden). Als je een absolute contra-indicatie hebt, is het verstandig om eerst een arts te raadplegen voordat je een massage overweegt:
Koorts, griep of ernstige verkoudheid → Massage stimuleert de doorbloeding en kan de symptomen verergeren.
Besmettelijke huidaandoeningen (zoals schimmelinfecties, steenpuisten, eczeem met open wonden) → Om verspreiding te voorkomen.
Hartklachten (zoals een recent hartinfarct, ernstige hartritmestoornissen) → Overleg altijd met je arts voordat je een massage overweegt.
Trombose of verhoogd risico op bloedstolsels → Massage kan een stolsel losmaken en een gevaarlijke situatie veroorzaken.
Ernstige vaataandoeningen (zoals aneurysma, diepe veneuze trombose) → Dit kan het risico op bloedingen of blokkades verhogen.
Botbreuken, ernstige kneuzingen of open wonden → Massage kan het herstelproces verstoren.
Kanker (zonder overleg met arts) → Bij kanker is gespecialiseerde massage nodig. Overleg eerst met je behandelend arts.
Acute ontstekingen in het lichaam → Massage kan de infectie verergeren door het stimuleren van de bloedcirculatie.
Wanneer plaatselijk niet masseren?
Bij relatieve contra-indicaties is massage nog steeds mogelijk, maar met aanpassingen. In sommige gevallen moeten bepaalde lichaamsdelen worden overgeslagen, of is een mildere massagevorm nodig:
Spataderen → Vermijd stevige druk op de benen, maar een zachte massage op andere delen van het lichaam kan wel.
Zwangerschap → Speciale technieken en houdingen zijn nodig, vooral in het eerste trimester.
Hoge of lage bloeddruk → Massage kan de bloeddruk beïnvloeden, dus lichte technieken en regelmatig overleg zijn belangrijk.
Chronische aandoeningen zoals reuma, fibromyalgie of osteoporose → Een aangepaste massage kan verlichting bieden, maar stevige druk moet worden vermeden.
Verse operatielittekens of recente operaties → Massage rond het gebied moet worden vermeden om het genezingsproces niet te verstoren.
Kankertumoren (na overleg met arts) → Indien toegestaan, kan een zachte massage verlichting bieden.
Ontstekingen in gewrichten of spieren → Massage op het ontstoken gebied kan de klachten verergeren, maar andere delen van het lichaam kunnen wel behandeld worden.
Medicijngebruik (zoals bloedverdunners, pijnstillers of ontstekingsremmers) → Overleg vooraf, omdat massage de effecten van medicatie kan beïnvloeden.
Nazorg na een holistische behandeling:
Na een massage kan het zijn dat je je eerst wat minder voelt voordat je de voordelen merkt. Dit is volkomen normaal en maakt deel uit van het natuurlijke herstelproces van je lichaam. Hier zijn enkele veelvoorkomende reacties die je kunt ervaren:
Hoofdpijn: Dit kan een gevolg zijn van uitdroging. Door de verhoogde bloedsomloop tijdens de massage, kan er vocht uit je lichaam verplaatst worden. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt vóór en na de massage om deze bijwerking te minimaliseren.
Vermoeidheid: Na een massage kan je lichaam zich moe voelen. Dit komt omdat je lichaam zijn zelfherstellende vermogen inzet, wat energie kost. Zie het als een teken dat je lichaam hard aan het werk is om te herstellen. Neem de tijd om goed uit te rusten.
Spierpijn of een beurs gevoel: Net als na een intensieve training kunnen er microscheurtjes in je spieren ontstaan, wat leidt tot een beurs gevoel. Dit is volkomen normaal en duidt op het herstelproces van je spieren. Het herstel zal snel gaan dankzij de verhoogde doorbloeding.
Emotionele reacties: Het is mogelijk dat je je na een massage emotioneel voelt. Massages brengen je in contact met je lichaam en kunnen oude emoties naar boven brengen die je misschien lang niet hebt gevoeld. Het is belangrijk om deze emoties de ruimte te geven en rustig te verwerken.
Wat kun je doen?
Hoewel de bijwerkingen na een massage niet altijd comfortabel zijn, zijn ze een belangrijk onderdeel van het herstelproces. Naarmate je leert luisteren naar je lichaam, zul je merken dat de massage positieve effecten heeft.
De praktijk is gevestigd op de 2e verdieping van de Domselaerstraat 30 te Amsterdam.
De behandelingen vinden plaats in een praktijkruimte met mogelijkheid tot omkleden. Er is helaas geen lift aanwezig.
Openbaar Vervoer: De praktijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het treinstation Amsterdam Muiderpoort ligt op ongeveer 3 minuten loopafstand. Dichtstbijzijnde haltes zijn tramhalte Wijttenbachstraat/Linnaeusstraat (tramlijnen 3 en 19) en bushalte Linnaeusstraat/Wijttenbachstraat (buslijn 37). Vanaf deze haltes is het ongeveer 2 minuten lopen naar de praktijk.
Met de Auto: De Domselaerstraat bevindt zich in stadsdeel Oost en is bereikbaar via de ringweg A10, afslag S113 (Watergraafsmeer).
Parkeren: In de directe omgeving van de praktijk geldt betaald parkeren op straat. De tarieven en tijden kunnen variëren; controleer de lokale parkeermeters voor actuele informatie. Voor een voordeligere optie kan je overwegen uw auto te parkeren bij een P+R-locatie en het laatste stuk met het openbaar vervoer af te leggen.
Per Fiets: De praktijk is gemakkelijk per fiets te bereiken. Er zijn voldoende fietsparkeermogelijkheden in de straat of nabijgelegen fietsenstallingen.
De tarieven en de opties voor tijdsduur van de behandelingen zijn hier te vinden.
Voor de eerste behandeling (kennismaking) vraag ik je vriendelijk om vooraf te betalen. Je ontvangt hiervoor een betalingslink per e-mail.
Bij vervolgbehandelingen kun je na de sessie eenvoudig betalen via een betalingslink.
Een factuur is op aanvraag beschikbaar en zal ik je via e-mail toesturen.
Binnenkort volgt hier meer informatie over (gedeeltelijke) vergoeding via zorgverzekeringen.
Heb je een andere vraag of verzoek? Neem gerust contact op voor mogelijkheden op maat.